Viewer voor webcontent
ActionsAcute Opname-afdeling (AOA) B5 - Apeldoorn
Op de Acute Opname Afdeling (AOA) van Gelre Ziekenhuizen in Apeldoorn verzorgen wij patiënten die medische hulp nodig hebben. U komt hier vaak terecht via de Spoedeisende Hulp (SEH) of na doorverwijzing vanuit een polikliniek. Wij bieden u de zorg die u nodig heeft en voeren waar nodig onderzoeken uit om uw behandeling in kaart te brengen.
Direct naar:
Viewer voor webcontent
ActionsWat is het doel van de Acute Opname Afdeling?
- Korte opname: De meeste patiënten verblijven maximaal 48 uur op de AOA. In deze periode worden de nodige onderzoeken uitgevoerd en wordt een diagnose gesteld.
- Behandeling en vervolg: Op basis van uw diagnose stellen wij een behandelplan op. Vervolgens wordt u overgeplaatst naar een andere afdeling, naar een zorginstelling, of kunt u naar huis.
Als er op de vervolgafdeling nog geen plek beschikbaar is, kan het voorkomen dat u langer op de AOA blijft. De AOA-coördinator heeft dagelijks contact met de afdeling om de beschikbaarheid van plekken te monitoren.
Wat kunt u verwachten op de AOA?
Op de AOA richten wij ons op een snelle diagnose en stabilisatie van uw gezondheid. Dit betekent dat u tijdens uw verblijf verschillende onderzoeken kunt ondergaan, zoals bloedonderzoek, röntgenfoto's, CT-scans of MRI-scans. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen monitoren uw gezondheid nauwlettend en passen het behandelplan waar nodig aan. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt bepaald of u verder behandeld wordt op een andere afdeling, naar huis kunt, of wordt overgeplaatst naar een zorginstelling.
Waarom kunt u op de AOA worden opgenomen?
- Spoedopname via de SEH
- Kortdurende observatie
- Rechtstreekse opname na een polikliniekbezoek
Uw verblijf op de Acute Opname Afdeling
De Acute Opname Afdeling (AOA) is 24 uur per dag geopend en biedt zorg aan patiënten van verschillende specialismen. Vanwege het hoge aantal opnames en overplaatsingen kan het soms druk zijn, en wij vragen uw begrip voor eventuele overlast die dit kan veroorzaken. Wij beschikken over zowel eenpersoonskamers als meerpersoonskamers (2- of 4-persoons). De regie van plaatsing op het type kamer wordt zorgvuldig afgewogen op basis van indicatie, zodat wij de best mogelijke zorg kunnen bieden. In de meerpersoonskamers kunnen meerdere patiënten tegelijk worden geobserveerd, wat soms voor meer onrust kan zorgen. Ook hiervoor vragen wij uw begrip.
Artsenvisite
Elke dag komt de arts tussen 08.00 en 11.00 uur bij u langs om de resultaten van uw onderzoeken te bespreken en het behandelplan door te nemen. Houd er rekening mee dat de exacte tijd van de visite kan variëren door de drukte op de afdeling en medische urgenties.
Medicatie
Als u thuis al medicijnen gebruikt, verzoeken wij u deze mee te nemen, samen met een actueel medicatieoverzicht van uw apotheek. Uw behandelend arts beoordeelt of u uw medicatie moet blijven gebruiken. Soms komt het voor dat uw medicatie niet direct leverbaar is of dat bestaande medicatie niet goed samen gaat met de ziekenhuismedicatie die u nieuw moet krijgen. Dit kan ervoor zorgen dat de nieuwe medicatie dosering of medicatie samenstelling afwijkt van uw gebruikelijke doseringen. Geef het aan bij de verpleegkundige als u iets mist of vragen heeft over uw medicatie.
Bezoekregeling
Bezoek is welkom volgens de volgende tijden:
- Maandag t/m zaterdag: 14.00 - 15.00 uur en 18.00 - 19.30 uur
- Zon- en feestdagen: 14.00 - 19.30 uur
Wij verzoeken u maximaal twee bezoekers per patiënt toe te laten, zodat we de rust op de afdeling kunnen waarborgen.
Opname voor de volgende specialismen
Op de AOA kunnen patiënten van diverse specialismen worden opgenomen, waaronder:
- Chirurgie
- Dermatologie
- Gynaecologie
- Interne geneeskunde
- Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO)
- Longgeneeskunde
- Maag-, darm- en leverziekten (MDL)
- Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA)
- Neurologie
- Orthopedie
- Plastische chirurgie
- Reumatologie
- Urologie
Wie werken er op de AOA?
Tijdens uw verblijf op de Acute Opname Afdeling (AOA) krijgt u te maken met verschillende zorgverleners. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste medewerkers die u mogelijk tegenkomt, evenals andere zorgprofessionals zoals diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, maatschappelijk werkers en transferverpleegkundigen die kunnen bijdragen aan uw zorg.
- De behandelend arts: Deze arts is eindverantwoordelijk voor uw behandeling. Hij of zij overlegt met u over de benodigde onderzoeken en de beste behandelopties. De behandelend arts schrijft ook de noodzakelijke medicijnen voor en bepaalt of u met ontslag kunt of wordt overgeplaatst naar een andere afdeling.
- De arts-assistent: De arts-assistent werkt nauw samen met de specialist en is betrokken bij uw zorg en behandeling.
- De verpleegkundige: De verpleegkundige is uw belangrijkste contactpersoon op de afdeling. Per dienst wordt een verantwoordelijke verpleegkundige aangesteld die naast het verlenen van zorg ook uw eerste aanspreekpunt is voor vragen. Op de AOA werken gespecialiseerde verpleegkundigen, waaronder BAZ (Basis Acute Zorg)- en AOA-verpleegkundigen, die gespecialiseerd zijn in acute zorg.
- Verzorgenden IG: Deze verzorgenden ondersteunen de verpleegkundigen en bieden aanvullende zorg en ondersteuning tijdens uw verblijf.
- De voedingsassistent: De voedingsassistenten serveren uw maaltijden en dranken en helpen u bij de keuze van uw voeding. Voor vragen over voeding of dieet kunt u bij hen terecht.
- Secretaresse: De afdelingssecretaresse verzorgt de administratie van de afdeling en is het aanspreekpunt voor niet-medische vragen, afspraken met de arts, afspraken op de polikliniek en postverzending.
- Afdelingsassistent: De afdelingsassistent helpt bij het vervoer van patiënten naar diverse onderzoeken en zorgt ervoor dat het materiaal in de kliniek op orde is.
- Schoonmaakassistent: Deze medewerker is verantwoordelijk voor de schoonmaak van verpleegkamers en algemene ruimtes van de afdeling, wat bijdraagt aan een schone en veilige omgeving voor uw herstel.
- Teamhoofd: Het teamhoofd is de leidinggevende op de afdeling en stuurt de verpleegafdeling aan.
Alle medewerkers op de AOA dragen een wit uniform, zonder onderscheid te maken tussen functies. Het kan echter voorkomen dat een bepaalde medewerker u niet met een specifieke vraag kan helpen. In dat geval verwijst hij of zij u naar de juiste collega.
Wat moet u meenemen naar de AOA?
Voor uw opname op de Acute Opname Afdeling (AOA) vragen wij u de volgende zaken mee te nemen:
- Geldig identiteitsbewijs
- Verzekeringspas
- Actueel medicatieoverzicht van uw apotheek
- Comfortabele kleding en persoonlijke verzorgingsproducten (bijvoorbeeld tandenborstel, kam, etc.)
Bedlinnen en handdoeken worden door het ziekenhuis verzorgd. Mocht u onverhoopt iets vergeten zijn tijdens uw spoedopname, aarzel dan niet om het ons te vragen. Wij helpen u graag!
Overdracht naar een andere afdeling of naar huis
Na uw verblijf op de AOA wordt u, afhankelijk van uw medische situatie, overgeplaatst naar een andere verpleegafdeling of een zorginstelling. Indien u naar huis gaat, zorgen wij ervoor dat u:
- Indien nodig een vervolgafspraak met een specialist krijgt.
Onze verpleegkundigen informeren u over uw nazorg en eventuele verdere stappen.
Vragen of zorgen?
Heeft u tijdens uw verblijf vragen over uw behandeling of andere vragen? Onze verpleegkundigen en uw behandelend arts staan altijd voor u klaar om u te helpen.
Feedback over uw verblijf op de AOA
Wij waarderen uw mening! Wilt u alstublieft uw ervaringen delen over uw verblijf op de Acute Opname Afdeling (AOA)? We zijn benieuwd hoe u uw tijd hier heeft ervaren en wat we kunnen verbeteren om de zorg voor onze patiënten te optimaliseren. Uw feedback is van groot belang voor ons en helpt ons om de kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen.
Contact met onze Acute Opname-afdeling?
ActionsContact met onze Acute Opname-afdeling?
Onze spreekuren
Uw looproute in ons ziekenhuis
Volg looproute 106Zo bereikt u ons
Bel 055 - 581 85 05Viewer voor webcontent
ActionsPatiëntenfolder over Acute Opname-afdeling
In onze patiëntenfolder leest u uitgebreide informatie over onze verpleegafdeling.