Drempelbepaling – Onderzoeken | Gelre Ziekenhuizen | Gelre ziekenhuizen
Zorg beter voor elkaar

Drempelbepaling

Een drempelbepaling is een meting om te ontdekken of u (of uw kind) een gehoorprobleem heeft. Tijdens dit onderzoek maakt het niet uit of u wakker bent of slaapt. Kinderen krijgen soms vooraf een (onschuldig) rustgevend middel. Dit bespreken we vooraf met de ouders.

Hoe verloopt dit onderzoek

Tijdens het onderzoek zit u op een onderzoeksstoel. Bij deze meting worden drie elektroden aangebracht: één op uw hoofd en twee vlak bij uw oren. U krijgt een hoofdtelefoon op die tijdens de meting verschillende, tikkende geluidjes geeft. Op een monitor wordt een grafiek zichtbaar. Er kan gekeken worden welk geluidsintensiteit uw hersenen bereikt. Het onderzoek duurt 90 minuten.

Voorbereiding bij kinderen

  • Zorg dat uw kind of baby wakker blijft tot het onderzoek plaatsvindt. Voeding en verschonen kunt u het beste doen vlak voor het onderzoek.
  • Heeft de KNO-arts een ‘rustgevend’ tabletje/drankje voorgeschreven? Dan moet uw kind dit ongeveer 15 minuten voor het begin van het onderzoek innemen.
  • U kunt geen andere kinderen meenemen tijdens deze onderzoeken.
  • De vreemde omgeving en de elektroden kunnen uw kind wat van slag maken. Wij hebben daar alle begrip voor en doen ons best uw kind gerust te stellen. Neem eventueel een vertrouwde knuffel en/of boekje mee.

De uitslag

De arts bekijkt de resultaten van het onderzoek en bespreekt de uitslag met u tijdens een aparte afspraak.

Complementary Content
${loading}
Scroll