Viewer voor webcontent
Behandeling van Ziekte van Parkinson
De ziekte van Parkinson is een chronische aandoening van de hersenen. Hoe langer u deze aandoening heeft, hoe erger de klachten worden. Veelvoorkomende klachten zijn traagheid, stijfheid, beven, loopstoornissen en houdingsproblemen. Sommige hersenaandoeningen lijken op de ziekte van Parkinson.
Viewer voor webcontent
Ook kunnen sommige bijwerkingen van medicijnen klachten veroorzaken die lijken op de ziekte van Parkinson.
In Gelre ziekenhuizen onderzoeken we waar uw klachten vandaan komen.
Heeft u de ziekte van Parkinson? Dan zijn er verschillende (combinaties van) behandelingen mogelijk.
Behandelteam
Een multidisciplinair team van Parkinson zorgverleners verzorgt uw behandeling en begeleiding. Naast de behandeling door de neuroloog en Verpleegkundig Specialst, bieden de Parkinsonverpleegkundige u informatie en begeleiding. Daarnaast kunnen verschillende zorgverleners in en buiten het ziekenhuis betrokken zijn bij uw behandeling van Parkinson(isme), zoals een ergotherapeut, fysiotherapeut, logopedist, diëtist, maatschappelijk werker, psycholoog of revalidatiearts.
Hoe verloopt de behandeling van de ziekte van Parkinson?
Welke behandeling u krijgt, hangt af van de aard van uw klachten:
- Behandelingen met (een combinatie van) medicijnen, met pillen of zo nodig constante toediening met een pompje via een onderhuis infuus of een sonde in de darm. Meestal verlichten medicijnen de symptomen enorm.
- In bepaalde situaties is een operatie mogelijk: Deep Brain Stimulation, waarbij een neurochirurg tijdens een operatie elektroden in de hersenen plaatst die elektrische signalen afgeven.
Viewer voor webcontent
Patiëntenfolders over ziekte van parkinson
In onze patiëntenfolders leest u uitgebreide informatie.